Vårsprett

dyreliv

mønster

snøvinter

julestemning

tåke

svart/hvit

11111

Rose

Architektur

Mystisk

Hva betyr egentlig «mystisk»?

Stig fant ut:

» GO: Mystisk, som har med mystikk å gjøre. I dagligtalen brukes mystisk ofte i betydningen uforklarlig, ubegripelig, gåtefull, hemmelighetsfull, mistenkelig.

En kan skille mellom indre mystikk og naturmystikk; den siste har drag av panteisme, eller mer presist panenteisme: at Gud er til stede i alt det skapte. Noen mystiske tradisjoner regner med at den mystiske erfaringen skjer gjennom nivåer av økende innsikt eller sterkere erfaringer. Det er vanlig å regne den mystiske erfaringen som noe som ikke fullt ut lar seg gjengi med ord.»

I vår  juni konkurranse er vi ut etter bilder som tar oss med  i en » mystisk» verden, dvs vi ser og føler noe gåtefull, ubegripelig, hemmelighetsfull, magisk, dyster og uforklarlig .

Dette er et bra utgangspunkt for å jobbe med lys, perspektiver og effekter …

I Farta

Bare en tanke til månedens konkurranse med innlevering 4 mai med tema i farta. I mitt forvirrede sinn tenkte jeg at fart er det samme som hastighet/hurtighet. Men  «i farta» betyr jo så mye mer. Oversett i farta til engelsk så får du »on my way». Det samme på fransk, spansk og tysk. Du vil få «på vei». Da tenkte jeg sånn da at det kan bety f.eks på vei til. Nå som våren er her er det mye som er i vei med å bli til noe f.eks. For meg åpner dette resonnementet opp for mange muligheter for spennende bilder. Ville bare dele de tankene jeg har rundt temaet. Lykke til i konkurransen for de som ikke har noen bilder med fart i, hilsen Svein Eriksson

Fritt Motiv

Landskap